Teamlid
Leestijd: 5 min.

Een veilig, online vergaderdeel voor Ledennet 4.0 van de NVB.

Jorn Bijnsdorp werkt al 26 jaar voor e-office. Sinds 2018 als Business Apps Lead. In projecten richt hij zich op low-code oplossingen met het Power Platform: Power Apps, Power Automate, Power BI. Hij vertelt je graag alles over het project bij De Nederlandse Vereniging van Banken waar hij aan heeft meegewerkt!

“De Nederlandse Vereniging van Banken heeft ons gevraagd om te helpen bij het realiseren van een vergaderdeel voor het nieuwe ledennet, genaamd ‘Ledennet 4.0’. Wij zijn gevraagd voor onze expertise rondom SharePoint Online en hebben in samenwerking met drie andere partijen het uiteindelijke Ledennet gerealiseerd”, vertelt Jorn.

Samenwerking met meerdere partijen
“De core-business van e-office is Microsoft 365 expertise. Maar waar een bredere oplossing gevraagd wordt die niet binnen onze expertise valt, werken wij graag samen met een andere partij om onze krachten te bundelen. Bij een samenwerking met meerdere partijen is het belangrijk dat de verantwoordelijkheden per partij duidelijk zijn, de taken in één overzicht worden bijgehouden en de communicatielijnen strak zijn. Aan het begin was dit uitdagend, maar uiteindelijk is er een innovatief product opgeleverd! Ik ben trots op het resultaat van dit project en het is fijn om te horen dat onze klant ook heel tevreden is.”

“Bij deze willen we jullie allemaal bedanken voor de goede samenwerking en het fraaie resultaat!’’
– Laurens Verbruggen, IT Manager @ NVB

De uitvoering 
Maar wat is er nou precies gedaan tijdens dit project? Jorn legt uit: “Het vergaderdeel dat wij hebben gemaakt is gebouwd op SharePoint Online. Samen met gebruikers is geanalyseerd hoe SharePoint Online het beste ingericht kan worden. Want natuurlijk stond ook in dit project de mens, en dus de eindgebruiker, centraal. Het resultaat is voor elke commissie een gestandaardiseerde werkomgeving. Via deze werkomgeving worden de vergaderingen, die plaatsvinden binnen de NVB, voorbereidt.

De vergaderomgeving voor de commissies wordt aangemaakt op basis van de ledenadministratie. De ledenadministratie wordt bijgehouden in Dynamics 365. Hiervoor is een koppeling gemaakt tussen SharePoint Online en Dynamics 365. In Dynamics worden leden toegevoegd aan commissies en voor elke commissie wordt een vergaderomgeving aangemaakt. Aan elke commissie hangen specifieke thema’s, die in de vergaderomgeving worden besproken. Leden van de NVB ontvangen op basis van hun interesseprofiel informatie vanuit de commissie over thema’s die hen interesseren.”

Het resultaat
Inmiddels is het nieuwe Ledennet in gebruik genomen door NVB en kijkt Jorn terug op een geslaagd project: “Ik vond met name de samenwerking met de andere leveranciers en de klant heel fijn. We vormden in dit project een team van specialisten rond SharePoint Online, Dynamics en het CMS. Door de goede samenwerking is Ledennet 4.0 van de NVB een geïntegreerd geheel geworden, dat door alle gebruikers goed is ontvangen!”

Andere projecten
Ander project afbeelding

Jamal Gomez

SharePoint Developer

"Wat zo fijn is aan werken bij e-office, is de rugdekking die je van je collega’s krijgt”

Ander project afbeelding

Jorne van de Kraats

Business Consultant

"Wat zo fijn is aan werken bij e-office, is de rugdekking die je van je collega’s krijgt”