Teamlid
Leestijd: 5 min.

“e-office laat je vrij om verschillende werkzaamheden uit te voeren en jezelf te blijven ontwikkelen.”


Sinds september 2019 werkt Elvira Verduin bij e-office. In de afgelopen twee jaar heeft ze al veel kijkjes in de keukens van onze klanten mogen nemen als Microsoft Business Consultant. Wat ze daar dan zoal doet? “De klant ondersteunen en adviseren tijdens het gehele verandertraject, het verzorgen van trainingen en workshops en het maken van naslagmateriaal: mijn werk is heel divers! Daar krijg ik energie van. Geen één dag is hetzelfde!” In dit artikel vertelt ze over een recent project dat ze heeft mogen doen.

Eind 2019 is e-office begonnen met een e-boardingstraject bij één van haar klanten. Elvira: “In dit traject focussen we ons voornamelijk op de mensen in de organisatie. In vier sessies brengen we de wensen en behoeften van de organisatie in kaart, stellen we scenario’s op om deze wensen uit te leveren en maken we een adviesrapport en roadmap. In dit rapport geven we aan welke adoptietechnieken goed bij de organisatie passen en in de roadmap laten we zien binnen welk tijdsbestek dit mogelijk is. Dat deden we dus ook voor deze klant.”

Vanaf de zomer van 2020 is Elvira bij dit project aangehaakt. Samen met het team zorgden ze er toen voor dat alle medewerkers van de organisatie van Windows 7 naar Windows 10 migreerden. “We hebben video’s gemaakt met uitleg over de nieuwe functionaliteiten. Het is belangrijk dat de mensen in de organisatie weten hoe ze zo goed mogelijk met de nieuwe technologie uit de voeten kunnen.”

Aan de slag met de digitale werkplek

Na het uitrollen van Windows 10 was het tijd voor de volgende stap: aan de slag gaan met de digitale werkplek. Hoe werk je bijvoorbeeld met OneDrive en Microsoft Teams? “In deze fase is het belangrijk dat de technologie dient als ondersteuning van het werk van medewerkers en niet als een ‘extra taak’. De technologie moet vóór hen werken, niet tegen hen!”

Om dit te verwezenlijken hebben we veel ondersteuningsmateriaal gemaakt om de medewerkers op weg te helpen. Zo hebben we een video gemaakt over de basis van Microsoft Teams, organiseerden we een webinar over Teams-kanalen en verzorgden we workshops om in kaart te brengen hoe medewerkers uit de hele organisatie willen gaan samenwerken. Hierbij stellen we altijd de vraag: ‘wat gaat er momenteel goed en wat zou je anders willen zien?’. Op basis van de uitkomst van de workshops maak je een format wat aansluit bij de wensen en behoeften. Zo vergroot je de acceptatie van een nieuwe tool. Het is zo fijn om te zien dat mensen blij worden van de oplossing die jij hebt bedacht. Kunnen medewerkers efficiënter werken door de oplossing die e-office bedacht heeft? Ja, daar krijg ik echt energie van! Dát is put people first: kijken naar wat de mensen binnen de organisatie nodig hebben en daar precies de juiste middelen voor aanbieden. De benadering van e-office is daarin uniek.”

Diversiteit

Naast het webinar, de workshops en de video’s maakte het e-office team ook nog Quick Reference kaarten met uitleg en gaven ze trainingen en inloopspreekuren. Kortom: een behoorlijk aantal verschillende werkzaamheden. “Die diversiteit, dat vind ik het leukste van werken bij e-office. e-office laat je vrij om te ontdekken van welke werkzaamheden jij energie krijgt en om jezelf te ontwikkelen.” En die diversiteit komt niet alleen terug in de werkzaamheden, maar ook in de organisatie: “e-office is een bedrijf waar allerlei soorten mensen werken, van oud tot jong. Maar we zijn wel met z’n allen één. Iedereen mag zijn wie ‘ie is, alles is goed. We doen het met z’n allen. Je wordt beoordeeld op jouw kwaliteiten en waar jij goed in bent. Daardoor is er als vanzelf eigenlijk geen hiërarchie.”

Qua ontwikkeling heeft Elvira de afgelopen twee jaar niet stilgezeten. Ze haalde meerdere certificaten en er staan er nog meer op de planning. “e-office kijkt naar waar jij zelf heen wilt en hoe dat aansluit bij de doelen van het bedrijf. We zoeken altijd naar een weg waarop we er beide van kunnen groeien. Ik vind het fijn dat ik de ruimte krijg om mij op die manier te ontwikkelen! Er wordt meegedacht over en je krijgt tijd voor je eigen ontwikkeling. De drive moet natuurlijk uit jezelf komen, maar alle initiatieven zijn hier welkom en geen plan is te gek.”

Wil jij net als Elvira ook aan de slag bij e-office en werken aan de tofste projecten? We zoeken nog nieuwe collega’s. Bekijk onze vacatures en solliciteer.

Andere projecten
Ander project afbeelding

Jamal Gomez

SharePoint Developer

"Wat zo fijn is aan werken bij e-office, is de rugdekking die je van je collega’s krijgt”

Ander project afbeelding

Jorne van de Kraats

Business Consultant

"Wat zo fijn is aan werken bij e-office, is de rugdekking die je van je collega’s krijgt”