Teamlid
Leestijd: 5 min.

Doelgericht werken om een zo goed mogelijk eindproduct te realiseren, dat is wat mijn werk zo leuk maakt!

Frank van Attekum werkt al sinds 2012 voor e-office, inmiddels als Senior Business Consultant. In die periode heeft hij aan veel verschillende projecten voor talloze klanten mogen werken. In deze projectcase vertelt hij alles over de langdurige samenwerking met Dura Vermeer. “Zo fijn als een klant denkt: ‘Komen we er niet uit? Dan bellen we e-office!'”

In het jaar dat Frank bij e-office begon, werd ook de allereerste opdracht bij Dura Vermeer gestart. “Ondanks dat ik toen nog niet betrokken was bij het project, hoorde ik wel hoe tof het was. Alles draaide om de adoptie van een nieuw intranet. Mijn collega’s hebben toen een zogenaamde roadshow georganiseerd en zijn op veel locaties geweest om het intranet te promoten: van bouwkeet langs de snelweg tot aan de hoofdkantoren. Super gaaf! Toen Dura Vermeer een paar jaar later belde met een nieuw vraagstuk, was ik meteen enthousiast.”

SharePoint Online voor projectenflow Dura Vermeer
Dura Vermeer legde een nieuwe probleemstelling neer. Voor hun woningbouwprojecten waren ze op zoek naar een platform waar ze konden zien in welke fase een bouwproject verkeert en in welke fase wat moet gebeuren. “Ik ben toen met mijn collega Jon naar hun kantoor in Houten gegaan. We hebben daar met drie collega’s van Dura Vermeer uitgebreid gebrainstormd en gediscussieerd. Wat is precies het probleem? Welke applicaties worden gebruikt? Waar loop je nou écht tegenaan? Op een gegeven moment hebben we op een whiteboard alle ideeën staan tekenen. Dat zorgde ervoor dat we uit elkaar gingen met een plan.”

Jon en Frank werkten samen dat plan verder uit. Microsoft SharePoint Online zou de technische bron worden van de oplossing. Alle projecten een eigen pagina, eigen content en eigen informatie die kan worden meegenomen naar de volgende fase, zodat altijd inzichtelijk is wat er gebeurt en door wie. “Ondertussen had Dura Vermeer ook niet stilgezeten. Zij zorgden ervoor dat de flow waarin projecten plaatsvonden gestandaardiseerd werden. Op onze beurt maakten wij het mogelijk dat dit zorgvuldig vastgelegd kon worden in SharePoint.”

Agile werken 
Het project is volledig agile opgepakt. “Zo hebben we in sprints steeds de organisatie en de medewerkers die met de oplossing moesten werken meegenomen. We hebben geluisterd naar gebruikerservaringen en verschillende scenario’s uitgewerkt, om deze vervolgens te vertalen in back log items. In korte sprints van twee weken zetten we elke keer weer stappen vooruit.” En dat gaf vertrouwen, want niet alleen de afdeling Woningbouw zag de toegevoegde waarde. “Inmiddels verlopen alle projectmatige oplossingen van Dura Vermeer op deze wijze! Super gaaf, want een paar jaar geleden stonden we nog met slechts vijf man een whiteboard vol te tekenen met ideeën. Nu werken we met een volledig projectteam van zeven personen vanuit e-office aan verschillende cases voor Dura Vermeer. “

De samenwerking tussen e-office en Dura Vermeer
De samenwerking verloopt nog steeds ontzettend goed. “We zijn zichtbaar en benaderbaar binnen hun organisatie. We nemen álle gebruikers mee in de veranderingen. We koppelen naar elkaar terug, testen, bepalen de quick wins. Tof om te merken dat ze ons ook voor andere vraagstukken – zoals integraties van engineering-tools met Microsoft 365 – weten te vinden. Zo fijn als een klant denkt: ‘Komen we er niet uit? Dan bellen we e-office!'”
Het meest gave aan de – inmiddels meerdere – projecten bij Dura Vermeer? “Ik denk toch het betrekken van de key users en ervoor zorgen dat ze écht blij zijn met wat je voor ze oplost. Hoe gaaf is het dat je op basis van alle verzamelde informatie op een goede manier met elkaar keuzes kunt maken, door kunt pakken en resultaat kunt tonen? Dat doelgericht werken om een zo goed mogelijk eindproduct te realiseren, maar ook om jezelf te laten zien in de organisatie van een klant. Dat is wat mijn werk zo leuk maakt!”

En niet alleen zijn werk bij Dura Vermeer, maar ook de overige projecten die Frank in zijn inmiddels negenjarige e-office carrière heeft gedaan: “Het krachtige aan e-office is dat er alleen maar mensen werken die de klant écht willen helpen. Het feit dat wij best wel vaak een zachte kant van IT als binnenkomst hebben bij een klant is geweldig! Want dan kun je niet alleen de harde, technische IT-trajecten in, maar juist ook de business kant aanpakken: hoe zorg je ervoor dat een organisatie anders gaat werken? En dat medewerkers meegaan in het traject? Zo kunnen we op alle aspecten onze klanten écht helpen. En het is mooi daarvan deel uit te mogen maken!”

Andere projecten
Ander project afbeelding

Jamal Gomez

SharePoint Developer

"Wat zo fijn is aan werken bij e-office, is de rugdekking die je van je collega’s krijgt”

Ander project afbeelding

Jorne van de Kraats

Business Consultant

"Wat zo fijn is aan werken bij e-office, is de rugdekking die je van je collega’s krijgt”