Teamlid
Leestijd: 7 min.

“Wat zo fijn is aan werken bij e-office, is de rugdekking die je van je collega’s krijgt”


Jorne van de Kraats is Business Consultant bij e-office. Zijn specialiteit? “Alles wat te maken heeft met Powerrr!”, lacht Jorne. De afgelopen drie jaar heeft hij zich namelijk beziggehouden met het creëren van oplossingen voor verschillende klanten met Microsoft Power Platform. Inmiddels heeft hij al bij een hoop bedrijven een kijkje in de keuken mogen nemen. “En dat vind ik geweldig! Éxtra leuk dat mijn carrière ook nog eens is begonnen in een keuken, namelijk als afwasser.” Inmiddels is het afwassen lang verleden tijd, maar wat Jorne precies wél allemaal doet in die keukens van onze klanten? Dat vertelt hij in dit interview!

Na de zomer van 2019 was het zo ver: Jorne startte bij e-office als Business Consultant. “Ik was onderdeel van het ‘klasje van september’. Dat betekende dat ik met nog een aantal young professionals nog redelijk blanco aan het consultancy-vak begon. We kregen van verschillende collega’s les in allerlei zaken, zoals bijvoorbeeld het geven van trainingen, klantcommunicatie, maar ook technische zaken”, vertelt Jorne. “Ik kwam echt in een warm bad terecht bij e-office. Alles was tot in de puntjes voor ons geregeld, om ervoor te zorgen dat we zo snel mogelijk vertrouwd raakten met het vak van IT consultant. Wat me meteen opviel, was de oprechte interesse en behulpzaamheid die alle collega’s hebben.”

Microsoft Power Platform – “Dit was waarom ik bij e-office had gesolliciteerd”

“Toen het in één van de lessen over Power Platform ging, merkte ik dat sommige collega’s een beetje uitcheckten. Maar ik werd juist super enthousiast: dit was waarom ik bij e-office had gesolliciteerd!” Vanaf dat moment was het duidelijk: Jorne ging aan de slag met Power Platform. “Wat zo mooi is aan werken bij e-office, is dat je de tijd en ruimte krijgt om je te ontwikkelen in onderwerpen die je aanspreken. Ik kreeg dus de kans om me verder te verdiepen in de mogelijkheden van dit Microsoft Platform. Ik keek met veel collega’s mee, waaronder met collega Jorn, die inmiddels al 27 jaar werkzaam is voor e-office. Daarnaast ging ik al vrij snel aan de slag bij een klant. Best spannend, om voor het eerst als consultant het gebouw van een klant binnen te stappen om een opdracht te komen doen. Even wennen, maar niet lang daarna bouwde ik mijn eerste app in Power Apps. Vanaf dat moment is de leercurve erg steil geweest, maar het plezier des te groter!”

Een kijkje in de keuken bij afvalverwerker AVR

Business Consultant Jorne van de Kraats bij AVRBijna drie jaar later heeft Jorne al een tijdje een vaste klant: AVR, een grote afvalverwerker in de Randstad. “Bij de afdeling waar ik werk wordt letterlijk het afval in de ovens gegooid. Ik zit heel dicht op de primaire processen dus. Er is veel behoefte aan optimalisering van die processen. Met behulp van het Power Platform zorgen we ervoor dat de mensen van deze afdeling hun werk efficiënter en productiever kunnen doen. Denk bijvoorbeeld aan een Power App waarin ze een controle van een vracht kunnen registreren of een melding kunnen maken van verkeerd afval. Of zelfs het inzichtelijk maken van de energieproductie of de uitstoot van de fabriek in een BI Dashboard. Dit alles doe ik samen met de ICT Domeinarchitect Jan Maasland en de emissie rapportage in samenwerking met de Safety, Health, Environment en Quality (SHEQ)- coordinator. Zo help ik een klein beetje mee aan een schonere wereld!”

Voor deze opdrachtgever heeft Jorne inmiddels al aan verschillende projecten gewerkt. “Het is echt zo: als je tijd en energie stopt in de relatie met de klant, win je het vertrouwen om oplossingen verder uit te mogen bouwen. Zo heb ik na al die tijd niet alleen fijne collega’s bij e-office, maar ook echt een goede band met de collega’s bij de klant! Maar het allerleukste? Dat fysieke kijkje in de keuken: met m’n neus boven op de praktijk! Bij deze opdrachtgever hoort daar natuurlijk ook speciale kleding bij (zie foto, red). Ik vind het heel leuk om op deze manier een beter beeld te krijgen van het proces waar ik de data voor visualiseer. Daarnaast helpt het ook nog eens ontzettend om tijdens het maken van een app dicht bij de eindgebruiker te staan en zijn werkomgeving te snappen. Win-win dus!”

Rugdekking van collega’s

Al deze projecten doet Jorne natuurlijk niet alleen. “Wat zo fijn is aan werken bij e-office, is de rugdekking die je van je collega’s krijgt. Als er zich een situatie voordoet waar je het antwoord niet meteen op weet, dan hoef je de vraag alleen maar te stellen. Voor mij staat Jorn op deze manier voor me klaar! Er is altijd een collega e-officer bereid om je advies te geven en je te helpen. Zélfs als je veel op kantoor bent bij de klant en weinig op het kantoor van e-office zelf: ook hybride weten we elkaar goed te vinden. We staan altijd voor elkaar klaar!”

Wil jij net als Jorne organisaties helpen om medewerkers in hun kracht te zetten? Dat kan! Solliciteer binnen één minuut op één van onze vacatures

Andere projecten
Ander project afbeelding

Jamal Gomez

SharePoint Developer

"Wat zo fijn is aan werken bij e-office, is de rugdekking die je van je collega’s krijgt”

Ander project afbeelding

Harold van de Kamp

Social Business Consultant Trainer en Office 365 Specialist

"Zo fijn dat je iets kunt leveren waar mensen binnen de organisatie écht blij van worden!"