Leestijd:6 min.

De eerste weken van… Adoptie Consultant Juan Gonzalez

Na 22 jaar in het St. Antonius Ziekenhuis gewerkt te hebben, onder andere als systeembeheerder, besloot Juan Gonzalez het roer compleet om te gooien: “Ik wilde meer met mensen doen. Gebruikers helpen met de techniek, in plaats van alleen maar achter mijn computerscherm zitten”, begint hij ons gesprek.

“Ik kwam ergens de functie Adoptie Consultant tegen. En ondanks dat ik eerst niet wist wat deze functie inhield, bleek het wel precies te zijn waar ik naar op zoek was. Na een zoektocht op Google besloot ik de stoute schoenen aan te trekken en te solliciteren bij e-office.”

En dat bleek een match! Want Juan werkt inmiddels alweer een kleine twee maanden bij e-office. Hoe die eerste weken hem zijn bevallen? Daar vertelt hij alles over in dit interview.

Een warm welkom

“Als echte chocolademan kon ik mijn geluk niet op. Want ik was nog niet begonnen of ik had al een reep chocola, tulpen en chocolade paaseitjes binnen. Dus voor mij was dat echt een goed -en lekker- begin”, vertelt Juan lachend. “Maar ook de collega’s zijn top”, vervolgt hij. “Ik kreeg een heel warm welkom. Ik ben heel goed ontvangen en iedereen is heel lief. We staan voor elkaar klaar en helpen elkaar. Bij e-office kan en mag je jezelf zijn. Echt een pluspunt als je het mij vraagt!”

e-office kent geen drempels

Bij e-office werken we niet met klassieke hiërarchische organisatiemodellen. We zijn een ‘platte’ organisatie, zonder managers. Ook dat was iets wat Juan erg aansprak:

“Ik ben blij dat ik in een platte organisatie terechtgekomen ben. Je kan het hier met onze algemeen directeur Jasper of je teamlead ook gewoon over voetbal hebben of over andere dingen buiten werk. Er wordt aan je gedacht als het privé even iets minder gaat en er wordt open en transparant verteld hoe we ervoor staan als organisatie. Er zijn geen geheimen voor elkaar.”

Mijn werk als Adoptie Consultant

Als Adoptie Consultant help je organisaties beter functioneren door het succesvol toepassen van Microsoft 365-oplossingen. Je adviseert en begeleidt bedrijven in verandertrajecten door de digitale werkomgeving voor de medewerker en de onderlinge samenwerking te verbeteren. Je bent als het ware het gezicht van de verandering. Wat Juan hieraan zo aanspreekt?

“Ik help organisaties om hun IT-oplossingen eigen te maken, zodat de gebruikers het maximale uit de oplossing halen. En tevreden zijn over hun digitale werkomgeving. Het is mijn doel dat de gebruikers slim(mer) samenwerken en communiceren. Wanneer klanten enthousiast worden, omdat het kwartje is gevallen en ze snappen hoe een oplossing hun werk makkelijker maakt, dan krijg ik ook energie. Daar doe je het uiteindelijk voor; mensen helpen. Ik kijk dan ook erg uit naar de eerste training die ik over een paar weken ga geven”, vertelt Juan.

Gekoppeld aan een buddy die altijd voor je klaarstaat

Juan zit zelf ook in zo’n ‘veranderingstraject’, omdat de consultancywereld helemaal nieuw voor hem is: “Gelukkig word ik bij e-office goed begeleid! Ik ben gekoppeld aan een buddy, Elvira Verduin, die altijd voor mij klaarstaat en mij de eerste weken op sleeptouw heeft genomen. Zo ben ik een aantal keren met Elvira mee geweest naar klanten om het adoptietraject van A tot Z te leren kennen. Van salesgesprekken tot werkafsprakensessies en adoptietrainingen”, licht hij toe.

Put people first

Juan is een echt mensen-mens en staat altijd klaar om anderen te helpen. Onze slogan ‘put people first’ sprak hem dan ook heel erg aan: “Ik ben behulpzaam en vind het fijn om mensen te helpen. Dus het was heel verfrissend om te zien dat het tijdens verandertrajecten ook anders kan. Niet het management en IT die verzinnen met welke tools de gebruikers moeten gaan werken. Maar de gebruikers bepalen. Of het nu om een manager, kantoor- of logistiek medewerker gaat. We luisteren naar iedereen. Wat hebben zij nodig om hun werk makkelijker, beter of slimmer te maken? Zo helpen wij organisaties verder en zetten we de medewerker op één.”

Wil jij Juan’s collega worden en net als hij organisaties helpen om medewerkers in hun kracht te zetten? Dat kan! Check onze vacatures, bijvoorbeeld de vacature voor Adoptie Consultant! Of stuur een berichtje.

Wil jij onderdeel uitmaken van ons team? Bekijk dan onze vacatures.

Ander nieuws
Ander Nieuws Afbeelding
Leestijd:5 min.

e-office behaalt Great Place To Work Certification™

e-office is ontzettend trots om Certified™ te zijn door Great Place To Work®. In dit artikel vertelt CEO van e-office Jasper Snijder alles over de certificering.
Ander Nieuws Afbeelding
Leestijd:5 min.

De eerste maanden van… HCL Consultant Erwin te Kortschot

Hoe het is om bij e-office te werken? Dat kunnen onze collega’s je het beste zelf vertellen. In dit interview spreken we HCL Consultant Erwin te Kortschot.
Ander Nieuws Afbeelding
Leestijd:5 min.

Jon: Medewerkers in hun kracht zetten met techniek van Microsoft

Hoe het is om bij e-office te werken? Dat kunnen onze collega’s je het beste zelf vertellen. In dit interview spreken we Microsoft 365 Technisch Applicatie Consultant Jon van Rij.