Leestijd: 5 min.

Als Microsoft 365 Consultant zetten Frank en zijn team medewerkers in hun kracht

Medewerkers in hun kracht zetten, door ze op een veilige en efficiënte manier te laten (samen)werken. Dat is jouw ultieme doel als Microsoft 365 Consultant bij e-office. Als dé Microsoft 365 specialist weet jij elk project op het gebied van Microsoft 365 van begin tot eind te begeleiden. Je weet de vraagstukken van onze klanten op een gebruiksvriendelijke manier te implementeren en medewerkers er wegwijs in te maken. Dit doe je natuurlijk niet alleen, maar samen met je collega’s.

Leuk zo’n vacaturetekst, maar hoe gaat het er in de praktijk nu eigenlijk écht aan toe als Microsoft 365 Consultant bij e-office? We vroegen het onze Senior Business Consultant Frank van Attekum. Hij begon in 2012 als trainee en is de afgelopen tien jaar doorgegroeid van consultant naar teamlead. Met recht dus iemand die jou alle ins- and outs kan vertellen over werken bij e-office als (Functional) Microsoft 365 Consultant.

De werkweek van een Microsoft 365 Consultant

“We beginnen de dag altijd om 08.30 uur met een stand-up met het Microsoft 365-team. Hierin delen we kort met elkaar wat je die dag gaat doen en of je ergens hulp bij nodig hebt. Al worden tijdens de maandagochtendstand-up vooral de avonturen van het weekend gedeeld”, vertelt Frank lachend. “De rest van je werkweek is eigenlijk heel gevarieerd. Zo geef je de ene dag bijvoorbeeld een inspiratie- en demosessie via Microsoft Teams aan een potentiele klant over de mogelijkheden van Microsoft 365. Terwijl je de volgende dag bezig bent met het uitwerken van een functioneel of technisch landschappenplan, op basis van de wensen en businessvragen van de klant. En wanneer een klant al wat verder is in het implementatieplan, klik je samen met de key-usergroep door de Sharepoint-omgeving om de nieuwe structuur en opbouw te bepalen en groepen aan te maken. Op donderdag starten we de dag niet met de stand-up, maar met twee kennissessies: e-office breed en een Microsoftsessie waarin we interessante klantcases bespreken en kennis met elkaar delen. Persoonlijk vind ik dat erg leuke sessies, omdat je de learnings van andere collega’s vaak ook weer toe kunt passen op je eigen projecten. Na de kennissessie draag je een project over aan een klant en de vrijdag staat in het teken van het geven van een training, zodat de medewerkers van de klant de nieuwe werkomgeving optimaal leren gebruiken. Een erg gevarieerde werkweek dus waarin je Microsoft 365 projecten van begin tot eind begeleidt. Iets wat mij heel erg aanspreekt!”

Een samenwerking die Frank heel erg is bijgebleven en waarin eigenlijk alle aspecten van zijn vak wel aan bod komen is Dura Vermeer. De hele projectcase lees je hier.

Een luisterend oor, kennis van het M365-landschap én de wil om elkaar te helpen; dát zijn de belangrijkste eigenschappen van een Business IT Consultant

Hé maar Frank, welke competenties en vaardigheden moeten jouw toekomstige collega(‘s) in jouw ogen hebben om snel hun plek te vinden binnen e-office en het Microsoft 365 team?

Frank: “Het allerbelangrijkste in deze functie is dat je goed kunt luisteren. Luisteren naar de wensen van de klant en hun medewerkers. Hierdoor weet je hun businessvragen te vertalen naar de juiste technologische oplossingen in Microsoft 365, waarbij de medewerkers van de klant altijd centraal staan. Dit lukt jou door de Microsoft kennis die je de afgelopen jaren al hebt opgedaan. Of de eagerness om alles over dit applicatielandschap te leren. Een andere belangrijke eigenschap die iedere e-officer in zich heeft, is de bereidheid om elkaar te helpen en zich constant te willen ontwikkelen. Net dat stapje extra te zetten om onze klanten blij te maken én te houden. Die eigenschappen vind ik dan ook een stuk belangrijker dan het hebben van je ICT-diploma.”

Werken bij e-office: put people first

Gesolliciteerd en aangenomen? Dan kom je volgens Frank in een gezellig en dynamisch team terecht. Frank: “Bij e-office werken echte mensen-mensen. Niet zo gek ook als je bedenkt dat ons algemene doel is om mensen in hun kracht te zetten. Er zit onwijs veel kennis in de organisatie, waardoor je veel van elkaar kan leren. En dat maakt het in mijn ogen heel gaaf. Je krijgt verantwoordelijkheid, gezelligheid én de vrijheid om zelf je werkdag en werkzaamheden in te delen.”

Ben jij die persoon die op zoek is naar een frisse organisatie waarbij vrijheid voorop staat, zodat je zelf vorm kan geven aan je toekomst? Reageer dan op de vacature Microsoft 365 Consultant! Of plan een kennismakingsgesprek in met Frank; het vertelt je in een persoonlijk gesprek graag nóg meer over deze toffe consultancy functie bij e-office.

Wil jij onderdeel uitmaken van ons team? Bekijk dan onze vacatures.

Ander nieuws
Ander Nieuws Afbeelding
Leestijd:5 min.

e-office behaalt Great Place To Work Certification™

e-office is ontzettend trots om Certified™ te zijn door Great Place To Work®. In dit artikel vertelt CEO van e-office Jasper Snijder alles over de certificering.
Ander Nieuws Afbeelding
Leestijd:5 min.

De eerste maanden van… HCL Consultant Erwin te Kortschot

Hoe het is om bij e-office te werken? Dat kunnen onze collega’s je het beste zelf vertellen. In dit interview spreken we HCL Consultant Erwin te Kortschot.
Ander Nieuws Afbeelding
Leestijd:5 min.

Jon: Medewerkers in hun kracht zetten met techniek van Microsoft

Hoe het is om bij e-office te werken? Dat kunnen onze collega’s je het beste zelf vertellen. In dit interview spreken we Microsoft 365 Technisch Applicatie Consultant Jon van Rij.