Leestijd: 10 min.

Werken bij e-office: we put people first! [deel 1]

Wij geloven in de kracht van mensen. Daarom helpen wij onze klanten al dertig jaar om hun medewerkers optimaal te laten presteren. Dat doen we door ze altijd op de eerste plek te zetten: we put people first! Maar hoe is deze gedachte ontstaan en waarom vinden wij dit bij e-office zo belangrijk? En wat betekent dat voor jou als (toekomstig) werknemer? In een blogreeks van twee delen praten we erover met onze founder Roland Hameeteman.

e-office gelooft in de kracht van mensen

“Ieder mens is uniek en heeft heel veel potentie in zich zitten. Potentie en talent dat binnen traditionele organisaties -in mijn ogen- niet optimaal wordt benut. En dat vind ik zonde”, vertelt Roland. En precies daarom is hij dertig jaar geleden op zoek gegaan naar vormen van organiseren waarbij maximaal gebruik gemaakt kan worden van de unieke eigenschappen van mensen. Roland: “In mijn ogen begint alles bij de mens en bouw je daar vervolgens je organisatie omheen. Alleen zo kan je optimaal gebruikmaken van de unieke eigenschappen van mensen. Van hun kennis, creativiteit en potentie. Het voordeel? Dan kan je pas echt mooie diensten leveren aan de markt én samen hele complexe vraagstukken oplossen.”

De mens staat centraal in de ideale organisatie

Wanneer we het hebben over wat dan die ideale organisatie en manier van (samen)werken zijn, vertelt Roland de volgende metafoor: “Voor ons is de ideale organisatie te vergelijken met een stel vriend(inn)en die met elkaar om tafel gaan zitten om een vakantie te boeken. Iedereen durft met ideeën te komen, omdat ze zich veilig voelen, en iedereen heeft dezelfde informatie om tot de ideale vakantie te komen. Namelijk de reisgidsen die bij het reisbureau zijn opgehaald en de websites van diverse vakantieaanbieders. Tijdens het overleggen zie je direct wanneer iemand iets niet begrijpt en waar mensen wel of niet enthousiast van worden. Je kan alles tegen elkaar zeggen en je werkt samen toe naar het ultieme eindresultaat: samen op vakantie. Je hebt als groep een doel voor ogen, waar je energie van krijgt. En precies dat willen we eigenlijk ook terugzien in een organisatie.”

Ready to go: de volgende generatie organisaties

Deze oervorm van samenwerken probeert e-office zo veel mogelijk te benaderen. Maar dat is ingewikkelder dan het lijkt, vertelt Roland: “Bij de organisaties van nu is het natuurlijk niet zo dat alle medewerkers elke dag met elkaar om tafel zitten en beschikken over dezelfde informatie. Vooral niet nu we steeds meer tijd- en plaats onafhankelijk werken. Want hoe ga je die ideale situatie nabootsen als drie van de vijf vrienden in een andere kamer gaan zitten of allemaal op een ander tijdstip de vakantie willen boeken? Dan heb je technologie nodig. En die technologie ontwikkelen en implementeren wij. Zodat mensen, teams en organisaties optimaal kunnen presteren en samenwerken. En dat is nu precies waar wij onze klanten bij helpen: de omslag maken naar een nieuwe generatie organisatie. Waarbij de gebruiker centraal staat en technologie hen daarin ondersteunt om samen het ultieme einddoel te bereiken”.

Wij zetten onze klanten altijd op de eerste plek. En dat doen we binnen e-office natuurlijk ook! Benieuwd hoe we dat doen? Houd dan de website en onze social kanalen in de gaten. In deel twee van deze blog vertelt Roland je er alles over.

Wil jij onderdeel uitmaken van ons team?! Bekijk dan onze vacatures.

Ander nieuws
Ander Nieuws Afbeelding
Leestijd:5 min.

e-office behaalt Great Place To Work Certification™

e-office is ontzettend trots om Certified™ te zijn door Great Place To Work®. In dit artikel vertelt CEO van e-office Jasper Snijder alles over de certificering.
Ander Nieuws Afbeelding
Leestijd:5 min.

De eerste maanden van… HCL Consultant Erwin te Kortschot

Hoe het is om bij e-office te werken? Dat kunnen onze collega’s je het beste zelf vertellen. In dit interview spreken we HCL Consultant Erwin te Kortschot.
Ander Nieuws Afbeelding
Leestijd:5 min.

Jon: Medewerkers in hun kracht zetten met techniek van Microsoft

Hoe het is om bij e-office te werken? Dat kunnen onze collega’s je het beste zelf vertellen. In dit interview spreken we Microsoft 365 Technisch Applicatie Consultant Jon van Rij.