Teamlid
Leestijd: 5 min.

“e-office geeft mij het gevoel dat ik mag zijn wie ik ben!”


Thomas Jones is sinds eind 2020 HCL Consultant bij e-office. Je kunt wel zeggen dat hij een echte passie heeft voor zijn vak: “Ik vind de HCL producten geweldig. Ik volg de ontwikkelingen al jaren – ik ken ze nog als Lotus en IBM – en vind het gaaf om steeds weer nieuwe features te ontdekken.” Maar na een paar minuten blijkt dat HCL niet zijn enige passie is. Naast werken bij e-office, is hij bodypump instructeur! Dat lijkt een onverwachte combinatie, maar voor Thomas voelt dat niet zo: “Ik doe wat ik leuk vind, waar ik energie van krijg en krijg daarvoor de ruimte. Dát is nou Put People First!”

Wanneer Thomas aan het eind van 2020 op zoek is naar een nieuwe baan, komt via vriend (en nu collega) Remco e-office op zijn pad. “Na het bekijken van de website en het horen van alle enthousiaste verhalen, heb ik gesolliciteerd. Een dag later werd ik al uitgenodigd voor een gesprek! Wat me meteen opviel is dat ik niet zo zeer op technische kennis werd getoetst. Tijdens de gesprekken werd vooral gekeken naar wie ik ben als persoon. Hoe ik ben, wat ik belangrijk vind én hoe ik communiceer. Ik had echt vanaf het eerste gesprek een goed gevoel. En e-office gelukkig ook!”

Een start op afstand
Dus middenin coronatijd – met een gesloten kantoor – ontmoette Thomas zijn nieuwe collega’s vanuit zijn thuiskantoor. Via een beeldscherm. “Omdat ik me meteen thuis voelde, was dat eigenlijk geen enkel probleem. e-office geeft mij het gevoel dat ik mag zijn wie ik ben. Dat ik vragen mag stellen. En geen één vraag dom is, of stom. Alle vragen, ideeën en suggesties zijn welkom. Dat zorgt ervoor dat ik me zelfverzekerd voel en geeft me de kracht om mijn werk met volle overtuiging te kunnen doen. Je mag hier fouten maken, ervan leren en weer opstaan. Bij e-office kan ik helemaal mezelf zijn. Zélfs als we hybride werken!”

Thomas kon direct aan de slag bij één van de opdrachtgevers van e-office: KNMT. De hulpvraag? “Die was duidelijk: SameTime Meetings implementeren. Ze maakten al gebruik van SameTime: de chatfunctionaliteit van HCL Domino. Maar de Meetings server voegt de mogelijkheid tot online vergaderen toe. Opname, livestream, scherm delen: SameTime Meetings bevat het allemaal. Het is een erg veilige oplossing, want alles is versleuteld. Je kunt meetings ook met een wachtwoord beveiligen.” Samen met jarenlange vriend én kersvers collega Remco ging Thomas aan de slag om de benodigde systemen te installeren.

Aan het begin van de opdracht was KNMT nog niet helemaal overtuigd. “Er waren nog een hoop verbeterpunten. Ik heb open kaart gespeeld en gevraagd: ‘Welke zaken lopen niet goed? Wat kan ik eraan doen om jullie hier zo goed mogelijk bij te helpen?’. Toen kwamen alle stappen op tafel. We hebben open, eerlijk en transparant gecommuniceerd. Ik heb een hoop bijgeleerd over het managen van verwachtingen. Door de rugdekking van e-office voelde me comfortabel genoeg om die verwachtingen duidelijk te communiceren. Daardoor voelde de klant zich ook op zijn gemak om alle issues te bespreken. En de HCL producten gaan me echt aan het hart. Het houden van het product waar je mee werkt is belangrijk: het geeft me motivatie en zorgt ervoor dat ik me geen dag verveel. Als er een storing is, dan vat ik dat soms zelf persoonlijk op. Ook al is dat uiteraard niet het geval. Maar ik pak het wél zo op, omdat ik me echt verantwoordelijk voel voor goedwerkende systemen en een blije klant.” Gelukkig bleek deze aanpak zijn vruchten af te werpen: “KNMT wilde niet alleen dat wij de implementatie zouden afronden, maar tekende ook voor de licentie om SameTime Meetings via ons af te nemen. Geweldig toch?”

Bijzonder telefoontje
Deze vliegende start zorgde ervoor dat Thomas een wel heel bijzonder telefoontje kreeg. “Ik zat met mijn zoon in de auto toen ik werd gebeld. Het was collega Rene, die mij vertelde dat de manier van communiceren en mijn aanpak van dit project ontzettend werd gewaardeerd. Het was dankzij mij dat deze klant ontzettend tevreden is met het eindresultaat. Mijn zoon wist niet wat hij hoorde! Ontzettend fijn en ook bijzonder, al die complimenten en waardering.” Als kers op de taart werd Thomas beloond voor zijn harde werken: “Na slechts vijf maanden in dienst werd mijn contract omgezet naar een vaste aanstelling. Ik wist niet wat ik moest zeggen… Het vertrouwen dat ik hier krijg is echt uniek. Doordat e-office mij de ruimte geeft om het op míjn manier te doen, kan ik helemaal vanuit mezelf de klant helpen om hun doel te bereiken. Als je weinig waardering krijgt en het vertrouwen vanuit jouw werkgever ontbreekt, dan zakt je motivatie tot beneden het vriespunt. Dat heb ik helaas in het verleden ook meegemaakt. Maar nee: dit voelt als een match made in heaven. Bij e-office krijg ik de ruimte om te shinen. Ik ga hier nooit meer weg, haha!”

Andere projecten
Ander project afbeelding

Jamal Gomez

SharePoint Developer

"Wat zo fijn is aan werken bij e-office, is de rugdekking die je van je collega’s krijgt”

Ander project afbeelding

Jorne van de Kraats

Business Consultant

"Wat zo fijn is aan werken bij e-office, is de rugdekking die je van je collega’s krijgt”