Leestijd:5 min.

Medewerkers in hun kracht zetten met techniek van Microsoft: Microsoft 365 Technisch Applicatie Consultant Jon doet ’t iedere dag

Werken bij e-office betekent de vrijheid krijgen om je eigen dag in te plannen, leren van elkaar én mensen optimaal laten samenwerken met de techniek van Microsoft. We bedenken en bouwen niet alleen slimme IT-oplossingen, maar we zorgen er ook voor dat het landt bij de mensen die ermee gaan werken.

Iemand die dagelijks in al deze facetten een rol speelt is Jon van Rij. Hij kan je dus als geen ander vertellen hoe het is om bij e-office te werken als Technisch Consultant.

Maak kennis met Microsoft 365 Technisch Applicatie Consultant Jon van Rij

De 39-jarige Jon woont samen met zijn vriendin en twee katten in Arnhem en is verzot op spelletjes. Van kaart- en bordspellen tot computerspellen; hij heeft ze allemaal uitgespeeld. Ook werkgerelateerd heeft hij een brede interesse:

“Ik ben begonnen als technisch beheerder van on-premise (SharePoint) omgevingen, maar mijn interesse is breder dan dat. Ik ben namelijk geen typische techneut die alleen maar code tikt. Sterker nog; ik ben pas een paar jaar geleden begonnen met programmeren in Powershell en SPFx. Door het mezelf aan te leren met behulp van Google en collega consultant Jamal. Hierdoor kan ik mij nu ook bezighouden met het inrichten en maken van applicaties voor Microsoft 365.”

Mens én techniek

“Ik benader techniek liever vanuit de menselijke kant en heb echt een voorliefde voor IT én psychologie”, vervolgt Jon. “Ik ga graag het gesprek aan met de gebruiker om de vraag achter de vraag te ontdekken. Pas dan bedenk ik een oplossing en ga ik die bouwen en implementeren in de organisatie. Hetgeen wat ik bouw moet een doel hebben, een probleem oplossen. Ik denk dan ook altijd na over ‘wat ga ik bereiken met hetgeen dat ik ga maken’. Niet alleen nadenken over de techniek dus, maar ook over die stap daarna. Misschien dat de consultant-rol mij daarom ook wel zo goed ligt.”

Bouwen, implementeren en adopteren van IT-oplossingen

Dat je bij e-office als Technisch Consultant betrokken bent bij de adoptie van de oplossing, ziet Jon echt als een pluspunt: “Bij mijn vorige werkgever kreeg ik steeds meer het gevoel dat ik er niet echt tussen paste. Daar lag de focus echt puur op techniek. En mijn interesse lag meer in een combinatierol tussen het bouwen, implementeren en adopteren van de oplossingen die je adviseert aan klanten. En dat is precies wat ik nu bij e-office doe.”

De werkweek van een Microsoft 365 Technisch Applicatie Consultant

Inmiddels werkt Jon alweer bijna acht jaar bij e-office (december 2015) en heeft hij tijdens projecten verschillende rollen gehad. Van Programmeur tot Principal Consultant. “Waar ik de eerste zeven jaar van mijn e-office-tijd voor meerdere klanten per week projecten deed, werk ik het afgelopen jaar eigenlijk vast voor twee klanten. Een dag in de week voor Damen en 4 dagen per week voor Rijk Zwaan. De projecten die ik daar doe zijn erg gevarieerd”, vertelt Jon.

Werken in sprints

“De rol binnen een project bepaalt eigenlijk mijn werkzaamheden. Wanneer ik als Programmeur bij een project ben aangehaakt, dan werk ik zelfstandig in sprints en moet ik in die sprint bepaalde taken volbrengen. Je bent dan een klein onderdeeltje van een machine. Taken die ik zoal heb tijdens een sprint zijn bijvoorbeeld het inrichten van de rechtenstructuur in een applicatie, distributielijsten organiseren, aanmaken van kamers in Microsoft 365 of het uitrollen van een SharePoint template met behulp van Powershell”, legt Jon uit.

Contact met de klant in de rol van technisch projectleider

“Wanneer ik de Principal Consultant (of Meewerkend Technisch Voorman) ben van een project, dan is mijn rol in een project breder. Je bent de gesprekspartner van de klant en inventariseert hun wensen. Vervolgens heb je contact met de Product Owner om de requirements te bepalen, praat je met de Architect over de technieken en applicaties die gebruikt gaan worden en controleer je de voortgang van het project bij de Programmeurs. Ik ben dan de factor die alle losse onderdelen van de machine met elkaar verbindt om tot een goed werkbare oplossing te komen voor de klant.”

“Wanneer het project van de implementatiefase naar beheer gaat, onderhoud je ook contact met de IT-beheerder van de klant, voor een soepele overgangsfase. Ook zorg ik dat scripts zo gebouwd zijn, dat het herhaalbaar is voor de toekomst. Een script met hetzelfde begin en eind, maar waarbij de inhoud verandert naar de vraag die op dat moment speelt. Zo maak ik het mijzelf en de klant makkelijker.”

Werken bij e-office: veel vrijheid en verantwoordelijkheid

Waarom Jon met veel plezier bij e-office werkt? “Je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Samen met je teamleider en HR heb je gesprekken over wat jouw drive is: hoe wil je werken, wat zijn je ambities? En vervolgens krijg je dan van e-office de vrijheid om dat zo uit te voeren en je eigen dag in te plannen. Er wordt niet continu over je schouder meegekeken wat je aan het doen bent. Je bent zelf verantwoordelijk voor je resultaten. Daar moet je natuurlijk wel mee om kunnen gaan en het vraagt ook om een bepaalde vorm van volwassenheid. Maar voor mij werkt dat heel fijn.”

Omdat Jon veel voor klanten (op locatie) werkt, ziet hij zijn e-office collega’s niet dagelijks: “Dat is ook wel een beetje onderdeel van het beroep. Je bent Consultant met je eigen specialismen en je wordt dan ook daar ingezet waar jouw expertise en ambities het beste tot hun recht komen. Dat betekent inderdaad dat ik met sommige collega’s bijna nooit samenwerk en hen alleen maar zie tijdens de kantoordagen, borrels of uitjes.”

Toch kan hij wel altijd bij zijn collega’s terecht: “We hebben allemaal om een bepaalde reden voor e-office gekozen (mensen in hun kracht zetten) en dat bindt ons. Ik kan bijvoorbeeld altijd bij Jamal of Aarnout terecht als ik een vraag heb over programmeren. En er zijn ook genoeg collega’s met wie je even een praatje kan maken over iets anders dan techniek. Dat alles maakt e-office voor mij een hele fijne werkgever”, besluit hij ons gesprek.

Wil jij net als Jon ook toffe dingen bouwen, zodat de medewerkers van onze klanten optimaal kunnen (samen)werken? We zijn nog op zoek naar collega’s. Bekijk onze vacatures, zoals Technisch Microsoft 365 Consultant, Workplace Consultant of Microsoft User Adoption & Change Consultant, en solliciteer op een manier die bij jou past. Heb je eerst nog vragen over een functie of over het werken bij e-office? Stuur onze HR Generalist Vicki Schenkenberg dan een berichtje.

Wil jij onderdeel uitmaken van ons team? Bekijk dan onze vacatures.

Ander nieuws
Ander Nieuws Afbeelding
Leestijd:5 min.

e-office behaalt Great Place To Work Certification™

e-office is ontzettend trots om Certified™ te zijn door Great Place To Work®. In dit artikel vertelt CEO van e-office Jasper Snijder alles over de certificering.
Ander Nieuws Afbeelding
Leestijd:5 min.

De eerste maanden van… HCL Consultant Erwin te Kortschot

Hoe het is om bij e-office te werken? Dat kunnen onze collega’s je het beste zelf vertellen. In dit interview spreken we HCL Consultant Erwin te Kortschot.
Ander Nieuws Afbeelding
Leestijd:5 min.

#YouAreIncluded: zo maak jij jouw organisatie (nog) inclusiever en diverser

Hoe we bij e-office zorgen voor meer diversiteit en inclusie in de organisatie? Principal Consultant Ernst Steffen deelt 4 principes, zodat diversiteit en inclusie een levend onderwerp blijven. Het hele jaar door.