Leestijd:6 min.

Microsoft 365 Consultant Stanley: “Jezelf ontwikkelen, dat kan bij e-office!”

Een plant of boom heeft aandacht, groeimogelijkheden, een fijne omgeving en energie nodig om te kunnen groeien. Net als de medewerkers in een organisatie. Als zij lekker in hun vel zitten, de juiste tools hebben om hun werk zo goed mogelijk te doen, kunnen leren en de kans krijgen om succesvol te zijn, geven zij je ook prachtige resultaten. En kan je samen met de organisatie naar ongekende hoogte groeien.

Eén van onze mensen die zelf in een korte tijd naar een ongekende hoogte is gegroeid én onze klanten helpt met groeien is Microsoft 365 Consultant Stanley Hafeld. In dit interview gaan we het gesprek met Stanley aan over zijn eigen groeipad bij e-office, vertelt hij waar hij energie van krijgt, waar hij klanten bij helpt én wat put people first volgens hem betekent.

Van IT’er in het onderwijs naar Functioneel Microsoft 365 Consultant bij e-office

Als IT’er in het onderwijs heeft Stanley al veel technische uitdagingen voor zijn kiezen gehad. Maar hij had de wens om meer met Microsoft bezig te zijn. Stanley: “Ik wilde mijzelf verder ontwikkelen op het gebied van Microsoft, zonder mij zorgen te hoeven maken over gebruikersvragen als ‘mijn geluid doet het niet, mijn beeldscherm gaat niet aan of ik ben mijn wachtwoord vergeten’. En dus ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging waar ik mijzelf volledig kan focussen op Microsoft, meer van de wereld kan zien en nieuwe dingen kan leren”.

“Omdat ik veel leuk vind om te doen heb ik ook een hele brede interesse in veel verschillende tools van Microsoft. Ik ben graag lekker technisch bezig, bijvoorbeeld met het inrichten van omgevingen. Maar anderzijds haal ik ook energie uit het contact met mensen, tijdens het geven van advies of een training. Dus toen ik de vacatures van e-office zag, vond ik het moeilijk om een beslissing te maken op welke vacature ik nu moest solliciteren. Daarom besloot ik een open sollicitatie te sturen om zo het gesprek aan te kunnen gaan met e-office”, vertelt Stanley.

“In een gesprek met Vicki, Frank en Lauren heb ik mijn wensen en ambities aangegeven en gevraagd of het ook mogelijk was om een combi-rol te gaan vervullen. Ik wilde de techniek niet loslaten, omdat ik het te leuk vind om op knopjes te klikken. Maar ik wilde ook graag meer naar de voorgrond toe treden, de kant van de gebruikers. En dat kon gelukkig!”, vervolgt Stanley. “Ik ben sinds februari 2022 onderdeel van het Microsoft Team, maar ik doe ook veel adoptieprojecten. Zo is geen dag hetzelfde, kan ik een kijkje nemen in veel verschillende keukens en leer ik elke dag weer iets bij.”

Een tevreden klant die zonder zorgen weer verder kan werken; dat is mijn doel

Stanley helpt klanten bij adoptie, techniek en ondersteuning op het gebied van Microsoft 365. Een gevarieerde rol; precies waar hij naar op zoek was: “Ik vind het niet leuk om elke dag hetzelfde te doen. En gelukkig is bij e-office elke week verschillend.”

Stanley vervolgt: “De ene dag help ik een klant bij hoe ze de oplossingen van Microsoft (beter) kunnen gebruiken. De andere dag ben ik bezig met de inrichting van een SharePoint omgeving, met een migratietraject of geef ik trainingen bij een klant. Maar af en toe doe ik ook een stukje supportondersteuning. Door bijvoorbeeld mee te kijken met klanten als zij een bepaalde melding krijgen en samen op zoek te gaan naar een passende oplossing. Altijd met als doel dat de klant tevreden is en weer zonder zorgen verder kan werken.”

Die variatie in werkzaamheden, klanten en projecten is voor Stanley ook meteen het meest uitdagende aan zijn werk: “Je kan als Functioneel Microsoft 365 Consultant een kijkje in de keuken nemen bij veel verschillende klanten. Zo zie je waarom een organisatie op een bepaalde manier werkt en waarom zij bepaalde tools gebruiken. Kan je ze adviseren om het anders (lees: efficiënter of makkelijker) te doen. Maar je leert er zelf ook weer van. Want ook al denk je zelf al veel te weten, door het werken bij en voor verschillende klanten zijn er altijd weer nieuwe uitdagingen. Deze uitdagingen probeer je met de juiste Microsoft tools op te lossen en kun je eventueel ook weer toepassen bij klanten.”

Put people first

In zijn werk zet Stanley de medewerkers van zijn klanten voorop. Door oplossingen te bieden die passen bij de werk- en denkwijze van de medewerkers. Maar hij merkt ook aan alles dat medewerkers van e-office op de eerste plek staan. We vroegen hem hoe dit tot uiting komt.

Put people first betekent voor mij dat er naar je geluisterd wordt en dat je gehoord wordt. Je ziet ook bij e-office dat de mens vooropstaat. Je merkt dat je altijd iedereen kan benaderen, ongeacht de functie. Iedereen heeft respect voor elkaar in hetgeen wat hij of zij doet. Het allerbelangrijkste vind ik dat je 100% jezelf kan zijn. En dat is bij e-office zeker het geval”, vertelt Stanley.

Werken bij e-office: bij e-office sta je in je kracht, doordat medewerkers op de eerste plek staan

“Ik heb aan het begin van mijn tijd bij e-office met best wat uitdagingen te maken gekregen op het gebied van mijn gezondheid. Gelukkig bleef e-office ook in die periode naast mij staan. Ze toonden interesse, dachten met mij mee en drukten af en toe ook op de rem, als ik weer te snel te veel wilde doen. Het zijn van die kleine dingen waardoor je merkt dat medewerkers bij e-office op de eerste plek staan. Ze doen er alles aan zodat jij volledig in je kracht kan staan”, vervolgt hij.

“Het is fijn om een werkgever en collega’s te hebben bij wie je alles kwijt kan, die voor elkaar klaarstaan én waar de cultuur heel open en familiair is. Dat maakt dat ik graag bij e-office werk. En dat gun ik anderen ook. Dus vind jij het leuk om veel contact te hebben met mensen en hen op de eerste plek te zetten met de hulp van technologie? En wil je veel zien en leren, zodat je jezelf verder kan ontwikkelen? Dan ben je bij e-office op de juiste plek”, besluit Stanley ons gesprek.

Wil jij Stanley’s collega worden en net als hij organisaties helpen om medewerkers in hun kracht te zetten? Dat kan! Check onze vacatures! Of stuur een berichtje.

Wil jij onderdeel uitmaken van ons team? Bekijk dan onze vacatures.

Ander nieuws
Ander Nieuws Afbeelding
Leestijd:5 min.

e-office behaalt Great Place To Work Certification™

e-office is ontzettend trots om Certified™ te zijn door Great Place To Work®. In dit artikel vertelt CEO van e-office Jasper Snijder alles over de certificering.
Ander Nieuws Afbeelding
Leestijd:5 min.

De eerste maanden van… HCL Consultant Erwin te Kortschot

Hoe het is om bij e-office te werken? Dat kunnen onze collega’s je het beste zelf vertellen. In dit interview spreken we HCL Consultant Erwin te Kortschot.
Ander Nieuws Afbeelding
Leestijd:5 min.

Jon: Medewerkers in hun kracht zetten met techniek van Microsoft

Hoe het is om bij e-office te werken? Dat kunnen onze collega’s je het beste zelf vertellen. In dit interview spreken we Microsoft 365 Technisch Applicatie Consultant Jon van Rij.