Leestijd:5 min.

De eerste maanden van… HCL Consultant Erwin te Kortschot

Sinds januari 2024 is het e-office HCL team een collega rijker. Zijn naam? Erwin te Kortschot. “e-office gaf me gelijk veel vertrouwen en een positief gevoel. De keuze om hier te gaan werken had ik dus vrij snel gemaakt.” Dat klinkt als een goed begin van het nieuwe jaar! In dit artikel lees je alles over Erwins ervaringen bij e-office tot nu toe.

Erwin is woonachtig in het oosten van het land. Zijn eerste échte klik met e-office? “LEGO”, vertelt Erwin lachend. “Toen ik werd ontvangen op mijn eerste werkdag, is het in het eerst half uur alleen maar over LEGO gegaan. Ik ben dan ook een fanatieke AFOL (Adult Fan of LEGO, red.). Het voelde dan ook als een warm bad toen ik hoorde dat ik meer van dit soort fanatieke bouwers als collega’s heb!”

Maar LEGO bouwen, dat komt Erwin niet doen bij e-office. “Ik ben sinds begin januari onderdeel van het HCL-team als HCL Consultant. Voor mij geen gekke keuze, aangezien ik al bijna 30 jaar ervaring heb met de technologie. Helaas ging mijn vorige werkgever stoppen met HCL Domino. En ondanks de nodige opgedane Microsoft-ervaring, is dat toch de techniek waar mijn passie ligt. Zodoende ben ik gaan zoeken naar een werkgever waar ik wél in mijn kracht kon blijven staan. Na mijn eerste gesprek met Rene Rietveld, Business Manager HCL bij e-office, bleek dat dat hier helemaal zou gaan lukken! De keuze om hier te gaan werken was dus snel gemaakt.”

Werken in de IT? Écht niet!

Maar de keuze om in de IT te gaan werken, die heeft Erwin nooit echt bewust gemaakt: “Ik heb bouwkunde gestudeerd en werkte in 1996 voor een ingenieursbureau als tekenaar en projectleider toen ik voor het eerst in aanraking kwam met Lotus Notes. Als je me destijds had verteld dat ik zou gaan werken in de IT, had ik je voor gek verklaard!” Toch ging Erwin de uitdaging graag aan, naast zijn reguliere werk. “Daarna is het een beetje uit de hand gelopen. Het begon als een simpel pakketje wat ik moest onderhouden, maar toen ik de vraag kreeg of ik er meer mee kon doen dan alleen mailtjes sturen en een kwaliteitssysteem op orde houden, ging het los. Een klantendatabase, administratie van projecten, tekeningen vastleggen. Noem maar op. Een paar jaar later was het echt mijn fulltimebaan geworden! Ik maakte toen, mede door een slechte periode in de bouw, uiteindelijk tóch de overstap naar IT.”

En dat bleek een goede carrièreswitch te zijn, want Erwin is nooit meer teruggegaan naar de bouwkundige tekentafel. Oké, behalve voor zijn eigen ontworpen én gebouwde LEGO-projecten dan, waarvan er inmiddels zelfs eentje wordt tentoongesteld op het e-office-kantoor. “Toen ik wegging uit de bouw twijfelde ik enorm aan mezelf. Wat heb ik nou voor kennis van IT? En heel eerlijk… Daar twijfel ik nog steeds wel eens aan. Maar daar zit denk ik juist mijn kracht. Ik word niet gehinderd door enige kennis van zaken. Ik kijk naar wat de klant vraagt en niet naar wat wij als IT-bedrijf dénken dat de klant wil. Ik kijk of de oplossing écht bij hen past en als dat lukt? Dát is wat mijn werk zo leuk maakt!”

HCL én Microsoft

Bij e-office wordt zowel met de techniek van HCL als die van Microsoft gewerkt. “Geweldig toch? Ik sta met beide benen in twee werelden tegelijk. Dat geeft me zo veel meer keuze om klanten te helpen aan wat ze écht nodig hebben. Ik ervaar de samenwerking tussen de twee teams als heel positief. Alle e-office collega’s staan je te woord en helpen je waar ze kunnen. En geen vraag is te gek. Zo ervaar ik sinds lange tijd weer echt die saamhorigheid. Dat heb ik in de afgelopen jaren echt gemist. Fijn om nu weer onderdeel uit te maken van een hecht team!”

Een echte HCL-man

Maar hoe fijn de samenwerking met het team en de techniek van Microsoft ook is: “Mijn passie gaat toch uit naar HCL. Het is de techniek waar ik al sinds 1996 met veel plezier mee werk. Je kunt er zo’n beetje álles mee, dat is het leuke. Het is een ontzettend mooi medium en Notes is een krachtig pakket. Véél krachtiger dan veel mensen denken. Soms wordt de HCL-techniek wel eens neergezet als oud en stoffig, maar dat vind ik volledig onterecht. Ik ben in die 30 jaar tijd nog niks tegengekomen wat niet kan. Het is niet voor niets zo: ik ben en blijf een echte HCL-man!”

Wil jij onderdeel uitmaken van ons team? Bekijk dan onze vacatures.

Ander nieuws
Ander Nieuws Afbeelding
Leestijd:5 min.

e-office behaalt Great Place To Work Certification™

e-office is ontzettend trots om Certified™ te zijn door Great Place To Work®. In dit artikel vertelt CEO van e-office Jasper Snijder alles over de certificering.
Ander Nieuws Afbeelding
Leestijd:5 min.

Jon: Medewerkers in hun kracht zetten met techniek van Microsoft

Hoe het is om bij e-office te werken? Dat kunnen onze collega’s je het beste zelf vertellen. In dit interview spreken we Microsoft 365 Technisch Applicatie Consultant Jon van Rij.
Ander Nieuws Afbeelding
Leestijd:5 min.

#YouAreIncluded: zo maak jij jouw organisatie (nog) inclusiever en diverser

Hoe we bij e-office zorgen voor meer diversiteit en inclusie in de organisatie? Principal Consultant Ernst Steffen deelt 4 principes, zodat diversiteit en inclusie een levend onderwerp blijven. Het hele jaar door.