Leestijd:6 min.

De eerste weken van… HCL Consultant Danny Mo

Sinds januari 2022 werkt Danny Mo als HCL Consultant voor e-office. Inmiddels zijn zijn eerste weken verstreken en is het tijd om de balans op te maken. Hoe heeft Danny zijn eerste weken ervaren en waar is hij zoal mee bezig geweest? En vooral: hoe bevalt het werken bij e-office hem?

“Al meer dan 20 jaar werk ik met de technologie van HCL”, brandt Danny los. “De afgelopen jaren is daar steeds meer Microsoft bij gekomen. Maar toen mijn vorige werkgever aangaf te willen stoppen met het hele HCL stuk, vond ik dat zacht gezegd absoluut niet leuk. Mijn hart ligt bij HCL! De kans om bij e-office in het HCL-team te gaan werken heb ik dus met beide handen aangepakt.”

Best of both worlds

Door zijn brede kennis zowel op het gebied van HCL als Microsoftoplossingen, kan Danny de klanten van e-office optimaal ondersteunen. “Hier kan ik de best of both worlds combineren. Bij e-office gaan we namelijk uit van de kracht van mensen. We kiezen technologie die mensen en organisaties helpt om hun werk zo goed mogelijk te doen. Niet andersom. Kennis van zowel HCL als Microsoft combineren zorgt vaak voor de beste oplossingen voor de klant. Put people first, dus!”

De paden van Danny en e-office zijn in het verleden al een paar keer eerder gekruist. “Klopt, ik heb al twee keer eerder bij e-office gesolliciteerd. Uiteindelijk is dat toen niks geworden. Ik was er nog niet aan toe. Nu ik er ben en ik de bedrijfscultuur heb ervaren kan ik wel de conclusie trekken dat ik deze stap eerder had moeten maken. Hoewel ik bijna 15 jaar met heel veel plezier bij mijn vorige werkgever heb gewerkt, past deze cultuur veel beter bij mij. Ik voel me écht onderdeel van de organisatie. Ik ben gedetacheerd bij een opdrachtgever, maar het voelt absoluut niet alsof ik op een eiland zit. De verbinding met collega’s van e-office is sterk. We plannen zo nu en dan bijvoorbeeld een dag op kantoor, gewoon om bij elkaar te zijn. Heel fijn is dat!”

Zwemmen
De eerste weken heeft Danny zich ondergedompeld in het ‘zwembad’ van e-office. En om nieuwe collega’s te leren ‘zwemmen’, krijgt elk van hen een buddy toegewezen. “Yolanda is die van mij. Zij heeft mij de eerste weken begeleid en uitgelegd hoe het hier werkt. Fijn om op iemand terug te kunnen vallen met vragen in die eerste weken. Ik heb ook een aantal interviews gedaan met collega’s, om te horen hoe zij het werken bij e-office ervaren én om te leren bij wie ik moet zijn voor bepaalde vragen. Daarna ben ik direct weer klantwerk gaan doen.”

En dat klantwerk, dat is voor Danny wel een bijzonder verhaal. “Ik werk al zo’n 13 jaar voor dezelfde opdrachtgever: eerst bij mijn oude werkgever en nu dus bij e-office. Ik ken de klant dus door en door, en de mensen die er werken ook. Ik weet precies hoe hun IT ondersteuningsproces werkt. En dat komt goed uit, want in de rol van support engineer los ik verschillende problemen voor hen op. Van kleine uitzoekklusjes tot grote en ingewikkelde IT-problemen. Het is een heel brede opdracht, waardoor ik het er nog steeds erg naar mijn zin heb! Ontzettend tof dus dat ik van werkgever kon switchen, maar mijn opdrachtgever mocht behouden.”

De kracht van mensen
Het meest bijzondere wat Danny heeft meegemaakt tijdens zijn eerste weken bij e-office? “Dat is toch wel het leren over het algemene gedachtegoed van Roland, onze founder. Ik heb zijn boeken (De kracht van mensen en Yellow&Blue, red.) gelezen en wat hij daarin vertelt, dat is écht hoe e-office is: we gaan uit van de kracht van mensen. Het is zijn leidraad, zijn visie. En die heeft hij de afgelopen ruim 30 jaar echt heel knap in het bedrijf weten te verweven. Ik ben blij bij een organisatie te mogen werken waar zo’n open structuur en cultuur heerst.”

En dat uitgaan van de kracht van mensen past Danny ook dagelijks toe in zijn werkzaamheden. “Ik probeer áltijd mensen te helpen. Zowel mijn klant als directe collega’s. Ik hoop altijd dat door de tijd te nemen hen zaken uit te leggen, ze het uiteindelijk zelf leren op te lossen. Dan plant ik het zaadje. En hopelijk gaat het bloeien! Het is krachtig als je geen schaamte hebt om te erkennen dat je iets niet weet en om hulp te vragen. Als je iets niet weet en je geeft dat aan, pas dán leer je écht.”

Wil jij net zo enthousiast worden als Danny en bij e-office komen werken? Check dan onze vacatures!

Wil jij onderdeel uitmaken van ons team? Bekijk dan onze vacatures.

Ander nieuws
Ander Nieuws Afbeelding
Leestijd:5 min.

e-office behaalt Great Place To Work Certification™

e-office is ontzettend trots om Certified™ te zijn door Great Place To Work®. In dit artikel vertelt CEO van e-office Jasper Snijder alles over de certificering.
Ander Nieuws Afbeelding
Leestijd:5 min.

De eerste maanden van… HCL Consultant Erwin te Kortschot

Hoe het is om bij e-office te werken? Dat kunnen onze collega’s je het beste zelf vertellen. In dit interview spreken we HCL Consultant Erwin te Kortschot.
Ander Nieuws Afbeelding
Leestijd:5 min.

Jon: Medewerkers in hun kracht zetten met techniek van Microsoft

Hoe het is om bij e-office te werken? Dat kunnen onze collega’s je het beste zelf vertellen. In dit interview spreken we Microsoft 365 Technisch Applicatie Consultant Jon van Rij.