Leestijd:6 min.

De eerste weken van… Gonneke Kragt

Wie het jaar écht lekker is begonnen, is Gonneke Kragt. Zij startte op maandag 3 januari 2022 namelijk bij e-office in de rol van Adoptie Consultant. En time flies when you’re having fun: inmiddels zijn we alweer een aantal weken verder en is Gonneke al helemaal geland. Hoe ze die eerste weken heeft ervaren? “Ja, heel goed! Ik voelde me gelijk erg welkom. Wat een teamgevoel heerst er in het Microsoftteam, waar ik als Adoptie Consultant bij hoor. Echt een warm bad. Ik vind het superleuk bij e-office, vooral omdat ik al snel ook écht aan de slag mocht bij klanten en volwaardig mee kon draaien.”

Dromen

Meteen het diepe in en aan de slag dus. “Zeker! Ik begon na een paar weken bij een fijne klant met een e-boarding traject. Dat betekent dat ik verschillende sessies organiseer om input van de organisatie op te halen. En dan natuurlijk input van de eindgebruikers: de mensen in de organisatie. Waar lopen zij tegenaan? Wat kan er beter? We gaan echt met ze dromen over hun ideale werkplek. Op deze manier komen een hoop wensen en verbeterpunten naar boven. Samen met een collega kader ik dat vervolgens naar realistische doelstellingen. Pas daarna kijken we naar passende techniek om die doelen te kunnen halen. Onderweg blijven we de eindgebruikers natuurlijk prikkelen en enthousiasmeren, om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen.”

“Wat ik echt het allerleukst vind? Dat ik op zo’n opdracht als het e-boarding traject echt intensief mag samenwerken met collega’s van e-office. Ik ben dat niet gewend, bij vorige werkgevers werkte ik vaak alleen aan een opdracht. Maar juist dat gevoel van het samen doen vind ik echt heel fijn. Dat geeft energie!”

Ontspannen en gezellig

Tijdens de sollicitatieprocedure eind vorig jaar, had Gonneke meteen een goede indruk. “De gesprekken die ik voerde voelde heel ontspannen en informeel. Niet statisch, gewoon echt gezellig. En dat is gelukkig ook precies hoe ik de sfeer ervaar nu ik een paar weken bij e-office werk. Ik verwachtte een betrokken en gezellig team, en dat is precies wat ik heb gekregen. En ondanks dat we veel op afstand en digitaal met elkaar samenwerken, weet iedereen elkaar echt heel goed te vinden. Ook als ‘nieuwtje’ word je goed meegenomen. Als je zelf initiatief toont en vragen stelt, is echt iedereen bereid je te helpen!”

Balans

Bij e-office werken we tijd- en plaatsongebonden met elkaar samen. “En dat is best even wennen in het begin, hoor! Het is ontzettend fijn om de vrijheid te voelen om je werk op een manier in te richten die voor jou het beste werkt. Zelf bepalen waar en wanneer je werkt is ideaal. En áls je dan naar kantoor gaat, voelt dat ook echt als een uitje: een plek waar je de verbinding met collega’s extra kan opzoeken. Maar die vrijheid zorgt er ook voor dat ik af en toe nog moet zoeken naar wat voor mij het beste werkt. De balans tussen het bereikbaar willen zijn, maar ook m’n laptop dicht kunnen klappen als mijn hoofd vol zit, die moet ik nog vinden. Maar ik weet zeker dat ik hier gauw genoeg mijn draai in vind!”

Dromen doet Gonneke met klanten in e-boarding sessies, maar ook zeker voor zichzelf. “Ik zou in de toekomst heel graag een project willen doen waar ik in de lead ben. Écht dat aanspreekpunt vormen voor de klant. Dat lijkt me geweldig!”

Put people first

“Ik vind het geweldig dat we bij e-office mensen écht op de eerste plek zetten. In sessies met klanten betekent dat dat we kijken naar wat ze nodig hebben, in plaats van het aanbod op technologisch vlak. Waar wil een klant naartoe? En wat hebben ze nodig om hun werk goed te kunnen doen? Om het beste uit zichzelf te halen? Dát is het uitgangspunt: put people first! Binnen e-office zelf voel ik dat ook zo. Als je een keer minder lekker in je vel zit, of er speelt wat, dan wordt daar direct ruimte aan gegeven. Je bent veilig om te uiten wat je nodig hebt en je collega’s houden er ook echt rekening mee. We checken ook regelmatig bij elkaar in. En dan bedoel ik niet werk gerelateerd, maar echt om te kijken hoe het gaat. Een goede relatie met je collega’s dus, iets wat ik zeker ook erg belangrijk vind!”
Wil je Gonnekes collega worden? Check dan onze vacatures!

Wil jij onderdeel uitmaken van ons team? Bekijk dan onze vacatures.

Ander nieuws
Ander Nieuws Afbeelding
Leestijd:5 min.

e-office behaalt Great Place To Work Certification™

e-office is ontzettend trots om Certified™ te zijn door Great Place To Work®. In dit artikel vertelt CEO van e-office Jasper Snijder alles over de certificering.
Ander Nieuws Afbeelding
Leestijd:5 min.

De eerste maanden van… HCL Consultant Erwin te Kortschot

Hoe het is om bij e-office te werken? Dat kunnen onze collega’s je het beste zelf vertellen. In dit interview spreken we HCL Consultant Erwin te Kortschot.
Ander Nieuws Afbeelding
Leestijd:5 min.

Jon: Medewerkers in hun kracht zetten met techniek van Microsoft

Hoe het is om bij e-office te werken? Dat kunnen onze collega’s je het beste zelf vertellen. In dit interview spreken we Microsoft 365 Technisch Applicatie Consultant Jon van Rij.