Leestijd:6 min.

De eerste maanden van… Power BI Consultant Rik

‘Onze’ Rik Vermeulen is 2022 goed geëindigd en 2023 misschien nóg beter begonnen. Want in december startte hij bij e-office als Power BI Consultant en aan het begin van dit jaar kreeg hij een welverdiende vaste aanstelling. Hoe hij zijn eerste twee maanden bij e-office heeft ervaren?

Rik: “Mijn eerste weken als Power BI Consultant bij e-office bevallen mij heel goed. Na één week ging ik al mee naar de klant en na twee weken nam ik de klant zelfs al over van een collega.. Ja, dan spring je best even in het diepe, maar anderzijds; mijn groeicurve is daardoor wel met een flinke piek omhooggegaan. Ik ben binnen een korte tijd geland bij de klant, terwijl ik nog nooit consultancywerk had gedaan. Ik ben dan ook best trots dat ik mijn hoofd boven water heb weten te houden!”

Mensen verder helpen met behulp van technologie

Rik studeerde HRM aan de HAN University of Applied Sciences in Nijmegen. Daar ontdekte hij tijdens een stage bij een bouwbedrijf dat hij vooral het IT-gedeelte binnen de HR heel erg leuk vind: “Tijdens mijn stage heb ik voor het eerst kennisgemaakt met Power BI en die interesse ben ik eigenlijk nooit verloren. Ik studeerde af bij een HR-dienstverlener en kon daar blijven plakken als junior data-analist. Maar toen ik de vacature voor Power BI Consultant van e-office tegenkwam op LinkedIn, besloot ik toch de stoute schoenen aan te trekken en te solliciteren.

Wat voor Rik de belangrijkste reden was om bij e-office te solliciteren? “Het sprak mij heel erg aan dat e-office – net als ik – de mens binnen de organisatie heel erg belangrijk vindt. En dat ik dan door middel van de technologie, en in het bijzonder Power BI, mensen verder kan helpen. Bijvoorbeeld door inzicht te geven in de bedrijfsresultaten en bedrijfsprocessen te digitaliseren, zodat medewerkers makkelijker, sneller en slimmer kunnen (samen)werken”, vertelt Rik.

Mijn werk als Power BI Consultant

Hé, maar Rik: wat doe jij dan zoal als Power BI Consultant bij e-office? “Op dit moment werk ik fulltime voor één klant. Een oud-collega heeft samen met een huidige collega de basis van het Power Platform al ontworpen en geïmplementeerd, zodat de mensen bij AVR hun werk efficiënter en productiever kunnen doen. Zo hebben zij er samen bijvoorbeeld voor gezorgd dat een controle van een vracht digitaal geregistreerd kan worden en er een melding gemaakt kan worden van een levering bijzonder afval in een Power App. En zijn onder andere de energieproductie en uitstoot van de fabriek inzichtelijk gemaakt in een BI Dashboard. Aan mij de taak om deze dashboards verder uit te breiden en de data te visualiseren.”

Wat leveren al die dashboards de klant dan op? “Door middel van Power BI geven we een organisatie inzicht in de bedrijfsresultaten. Data uit verschillende systemen in de keten worden bij elkaar gebracht en gevisualiseerd in Power BI. Dat geeft een organisatie inzicht. Zo kunnen zij beslissingen nemen op basis van data, in plaats van op hun onderbuikgevoel.”

Rik vervolgt: “Wat ik dan vooral heel tof vind? Dingen waarbij het niet allemaal vanzelfsprekend is hoe het gaat. Zodat je zelf op zoek moet naar de beste werkwijze en benadering. Wat werkt wel, wat werkt niet? Als dit kan, kan dat dan ook? Kan het ook op een andere manier gemeten worden? Ik help klanten graag bij hun vraagstukken waar ze zelf niet uitkomen. Samen met collega’s een oplossing bedenken die het beste bij de processen en werkwijze van de klant past. Want dan heb je echt het gevoel dat je waarde toevoegt bij de klant.”

Put people first

Die match op basis van onze kernwaarden en put people first zitten dus wel goed bij Rik. Wat put people first volgens hem betekent en hoe hij dit terugziet in zijn werk? Rik vertelt er het volgende over:

“De mens is in mijn ogen de motor van een bedrijf. Is de werknemer niet tevreden, dan kunnen zij niet optimaal presteren. Bij e-office zetten wij die mensen op de eerste plaats. Zo maken wij met behulp van technologie hun werk makkelijker en leuker. Dat levert een organisatie blijere en productievere medewerkers op.”

Werken bij e-office

“Ik ben nog steeds heel blij dat ik gesolliciteerd heb bij e-office. Alles is goed geregeld en ik heb het erg naar mijn zin”, vertelt Rik over het werken bij e-office. “De voorwaarden zijn goed, successen worden samen gevierd, we hebben iedere donderdag een live update over de stand van zaken, er worden regelmatig uitjes of kennisavonden georganiseerd en je kan zelf je werktijden (en -locaties) bepalen.”

“Zo werk ik bijvoorbeeld één keer per week bij de klant op locatie, drie keer per week vanuit huis en is het woensdag e-office dag! Dan rijd ik vanuit Berg en Dal naar het kantoor in Houten om mijn collega’s in real life te zien en samen te sparren over projecten. Ik ben erg benieuwd wat mijn toekomst bij e-office mij nog meer gaat brengen”, besluit Rik ons gesprek.

Wil jij Riks collega worden en net als hij organisaties helpen om medewerkers in hun kracht te zetten? Dat kan! Check onze vacatures! Of stuur een berichtje.

Wil jij onderdeel uitmaken van ons team? Bekijk dan onze vacatures.

Ander nieuws
Ander Nieuws Afbeelding
Leestijd:5 min.

e-office behaalt Great Place To Work Certification™

e-office is ontzettend trots om Certified™ te zijn door Great Place To Work®. In dit artikel vertelt CEO van e-office Jasper Snijder alles over de certificering.
Ander Nieuws Afbeelding
Leestijd:5 min.

De eerste maanden van… HCL Consultant Erwin te Kortschot

Hoe het is om bij e-office te werken? Dat kunnen onze collega’s je het beste zelf vertellen. In dit interview spreken we HCL Consultant Erwin te Kortschot.
Ander Nieuws Afbeelding
Leestijd:5 min.

Jon: Medewerkers in hun kracht zetten met techniek van Microsoft

Hoe het is om bij e-office te werken? Dat kunnen onze collega’s je het beste zelf vertellen. In dit interview spreken we Microsoft 365 Technisch Applicatie Consultant Jon van Rij.